مشاهیر حرم امام رضا(ع)

تاریخ انتشار: 1398/02/10

مشاهیر حرم امام رضا(ع)

مشاهیر در حرم مطهر امام رضا(ع)

در حرم امام رضا(ع) تعداد زیادی از افراد مشهور مدفونند که از نظر اخلاق و تقوا زبانزد خاص و عام هستند. هنگامی که به حرم مطهر مشرف می شوید و به زیارت امام رضا(ع) می روید. در مکان ها و صحن های حرم امام رضا(ع) سنگ قبرهایی را می بینید که افراد زیادی اطراف آن جمع شده اند و مشغول زیارت و فاتحه خواندن می باشند. در یکی از مطالب سایت زواران تعدادی از معروف ترین مشاهیر مدفون در حرم امام رضا را به همراه تاریخچه مختصر از زندگینامه آنها و محل قرارگیری آرامگاهشان را معرفی کردیم. در این مطلب نیز تعداد دیگری از این مشاهیر را معرفی میکنیم.

میرزا مهدی آیت‌الله‌زاده خراسانی 

ميرزا مهدي معروف به آيت الله زاده خراساني در سال 1292 ه.ق در نجف به دنيا آمد. ميرزا يكی از فعال ترين مبارزان سياسي زمان خود بود. چنانكه با شروع نهضت مشروطه به عنوان مشاور سياسي پدرش، به اين جريان پيوست و براي استقرار مشروطيت تلاش بسیار کرد. او از جمله كساني است در مبارزات عليه استعمار روس و انگليس تلاش بسيار نمود. 

آخرين سفر ميرزا مهدي آيت الله زاده خراساني به ايران درسال 1324 ه.ش اتفاق افتاد. او وقتي به تهران رسيد بيمار شد و ارديبهشت همان سال در هفتاد سالگی چشم از جهان فروبست و جسد او را به مشهد حمل كردند و در دارالسعاده كنار قبر امام هشتم (ع) به خاك سپردند.

میرزا مهدی آیت الله زاده خراسانی

آیت‌الله حاج‌ میرزا حسین سبزواری

حاج میرزا حسين فقيه سبزواري، از علماي ديني و فقهاي قرن چهاردهم هجري و از مراجع تقلید و مدرسین نامدار و برجسته حوزه مشهد است. میرزا حسین سبزواری سوم رمضان ۱۳۰۹ ه.ق در شهر سامرا دنیا آمد و در سال ۱۳۱۸ ه.ق همراه پدر خود آیت‌الله میرزا موسی به سبزوار رفت و در آنجا به تحصیل علوم دینی پرداخت. وی در سال ۱۳۲۶ ه.ق برای ادامه تحصیل وارد مشهد شد. به همت او و با همکاری مرحوم میرزا مهدی غروی اصفهانی ، میرزا احمد کفایی و مرحوم مهدوی دامغانی ، حوزه علمیه مشهد ، تأسیس و پایدار شد.

فقیه سبزواری روز شنبه 24 شوال 1384 ه‍ . ق برابر با 15 بهمن 1345 ه‍ . ش در 77 سالگي رحلت نمود و در محل مدرسه باغ رضوان به خاك سپرده شد . هم اکنون با توسعه حرم مطهر حضرت ثامن الحجج علیه السلام ، مزار ایشان در صحن شمالی و در جوار مقبره شیخ طبرسی در محوطه ای با صفا و گلکاری شده واقع شده است . مرقد فقیه و فیلسوف بزرگ مرحوم آیـ الله حاج شیخ محمد تقی آملی نیز بنا به وصیت خودشان در کنار مرقد مرحوم فقیه سبزواری واقع شده است .

حاج میرزا حسین سبزواری

حاج شیخ محمدرضا کلباسی

حاج شیخ محمد رضا کلباسی از خاندانهای اصیل اصفهانی است. ایشان روز ۲۵ ذیقعده ۱۲۹۵ در اصفهان متولد شد. در سال ۱۳۲۳ ه.ق یک سال پیش از انقلاب مشروطیت عازم نجف گردید و خدمت آخوند خراسانی و سید محمدکاظم یزدی و شریعت اصفهانی درس خواند و اجازاتی از آنان دریافت نمود. او سپس به اصفهان برگشت و به تدریس و ترویج و عمران بناهای دینی همت گماشت و میرزا سلمان خان رکن الملک در تخت فولاد اصفهان برای ایشان مسجدی ساخت. در جریان اوج گیری مخالفت روحانیت با سیاستهای دینی رضاخان در سال ۱۳۴۶ ه.ق ایشان همراه حاج آقا نورالله اصفهانی به قم مهاجرت نمود و با سخنرانیهای افشاگرانه خود توانست تأثیر مثبتی در رفع ابهام از ذهن مردم نسبت به سیاستهای رضاخان داشته باشد. نقش مؤثر ایشان موجب دستگری وی شد و مدت ۷ ماه در بازداشت بسر برد و پس از آن به خراسان تبعید گردید.
شیخ محمد رضا مدت دو سال در مشهد ماند، سپس به اصفهان برگشت و بار دیگر برای اقامت دائم به مشهد آمد تا حرکتهای دینی سیاسی مردم مشهد بخصوص نهضت ملی نفت از گردانندگان اصلی و در عین حال روشن بین نهضت در خراسان بود و از حمایت همه اقشار بخصوص مبارزین ملی و دینی و روشنفکران تحصیل کرده برخوردار بود.
آیت الله کلباسی شب سه شنبه چهارم شوال ۱۳۸۳ ه.ق در مشهد از دنیا رفت و در صحن عتیق در ایوان مجاور دفتر کشیک خانه بالا خیابان دفن گردید.

 

تاریخ انتشار : 1398/02/10











 

نماد اعتماد الکترونیکی