آرامگاه فردوسی مشهد

تاریخ انتشار: 1396/02/18

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی
آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی بزرگترین شاعر حماسه سرای فارسی در قرن چهارم هجری (صاحب اثر بزرگ شاهنامه)،  در ۲۵ کیلومتری شمال‌غربی شهر مشهد قرار گرفته است. این مجموعه فرهنگی میان دو روستای توس سفلی و اسلامیه در مسیربزرگراه مشهد–قوچان، نزدیک به شهر تاریخی تابران و بقعه تاریخی هارونیه قرار دارد.
در سال 1311 چند سال بعد از تاسیس انجمن آثار ملی ساخت مقبره فردوسی آغاز شد. در ابتدا نمایی به شکل اهرام مصر طراحی شد که به دستور  ذکاءالملک فروغی این طرح تخریب شد تا به جای آن مقبره‌ای به سبک ایرانی هخامنشی ساخته شود.
کریم طاهرزاده بهزاد، طرح آرامگاه فردوسی را پیشنهاد کرد و این طرح در سال ۱۳۱۳ افتتاح شد. به دستور انجمن آثار ملی در سال ۱۳۴۳ بازسازی بنا با نظارت مهندس هوشنگ سیحون در سال ۱۳۴۷ به انجام رسید.
نمای کلی مقبره فردوسی آرامگاه کوروش بزرگ در پاسارگاد را تداعی می کند. ستون ها و سر ستون های بنا با عناصر تزیینی دوران هخامنشی تزیین شده و اشعار فردوسی بر اضلاع بنا نگاشته شده است.در بخش هایی از آرامگاه نیز دیوارنگارهایی برگرفته از صحنه ها و روایات شاهنامه به هنر فریدون صدیقی نصب گردیده است.
 مقبره میان باغی با حدود شش هکتار مساحت قرار گرفته، در این  باغ موزه و کتابخانه ای تاسیس شده و جلوه ای اندک از فرهنگ غنی پارسی در دوران فردوسی را به تصویر می کشد. بزرگان فضل و ادب این مجموعه را در خور شان فردوسی ندانسته و در صدد توسعه آن هستند.
آرامگاه مهدی اخوان ثالث شاعر معاصر ایرانی نیز در محوطه آرامگاه فردوسی است. تصمیم ها بر این است که در آینده بنای یادبودی در این مکان برای این شاعر پارسی ساخته شود.
 بازدید از آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی در 25 اردیبهشت ماه روز بزرگداشت این شاعر، رایگان بوده و نقاره خوانی و نمایشگاه صنایع دستی  و ...  در این روز انجام می پذیرد.
موزه توس
ساخت موزه توس زیر نظر مهندس هوشنگ سیحون همراه با بازسازی مقبره فردوسی در سال 1347 به پایان رسید. در این موزه آثار تاریخی کشف شده در دشت توس و کشف رود، انواع شاهنامه، نسخه های خطی منحصر به فرد، تابلوهای نقاشی با مضمون داستان های شاهنامه و ... به نمایش گذاشته می شود.موزه توس  شنبه ها و ایام عزاداری تعطیل می باشد.
موزه توس در مجموع شامل چهار بخش است
1-    اشیا و آثاری که از دشت توس و اطراف در طی کاوش های باستان شناسی به دست آمده اند نظیر سکه های طلا و نقره دوره اسلامی، انواع قطعات سفالی و سنگی دوره اسلامی و ....
2-    اشایی که بیانگر روح حماسی داستان های شاهنامه است و بینندگان را با ابزار و وسایل جنگی و نامبرده در شاهنامه آشنا می کند نظیر: انواع وسایل سوارکاری شامل سپر، گرز، تیرو کمان، وسایل موسیقی و رزمی و ...
3-    اشیایی که در عصر و زمان فردوسی (قرن 4و 5 هجری) خلق شده‌اند. این بخش شامل انواع ظروف سفالی لعاب‌دارو بدون لعاب و ظروف مفرغی است.
4-    در برگیرنده اشیای اهدایی است انواع تابلوهای نقاشی از چهره فردوسی، آثار نقاشی استاد علی رخساز از داستان‌های شاهنامه، انواع فرش و قالیچه وانواع هنرهای ظریفه این بخش را تشکیل می‌دهند.

کتابخانه
کتابخانه آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی شامل 12 هزار جلد کتاب می باشد که 3000 جلد آن با موضوع فردوسی است.این کتابخانه مکانی جهت شناخت این شاعر بزرگ و ارزنده و گسترش فرهنگ و زبان اصیل پارسی است.
 

تاریخ انتشار : 1396/02/18

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد


 

نماد اعتماد الکترونیکی